Kustannus Oy Duodecim vahvistaa tekoälyosaamistaan ostamalla kasvuyritys Kuura Healthin

Kaupan tavoite on edistää soveltavan tekoälyn ja digitaalisten työkalujen hyödyntämistä terveydenhuollossa.

Kustannus Oy Duodecimin digitaaliset tietotuotteet ovat päivittäin terveydenhuollon ammattilaisten työn ja oppimisen tukena. Kansalaisille suunnatut verkkopalvelut tarjoavat tutkittua tietoa terveydestä ja sairauksista ja mahdollistavat omatoimisen terveystottumusten tarkastelun ja sairauksien omahoidon.  Kuura Health Oy on kehittänyt ja tuottanut soveltavia tekoälyratkaisuja vuodesta 2018.

Yhtiöt ovat tunnistaneet yhteisen tavoitteen vaikuttavien digitaalisten työkalujen kehittämisestä eri soveltamistarkoituksiin. Hyödyntämällä Kuuran osaamista ja teknologiaa Duodecim haluaa edistää suomalaisen terveydenhuollon digitalisaatiota ja mahdollistaa väestötason terveyshyötyjen luomisen kustannustehokkaasti.

Kaupan myötä Kuura Healthin omistuspohja säilyy sataprosenttisesti kotimaisena ja toiminta vahvassa arvopohjaisessa ohjauksessa.