Oppiportin Hengityksen tuki- ja korvaushoidon laitekoulutus avattu kaikille ammattilaisille

Koronavirus kuormittaa terveydenhuoltoa poikkeuksellisella tavalla. Duodecim haluaa tukea terveydenhuollon organisaatioiden valmistautumista koronapotilaiden hoitoon ja on avannut Oppiportin Hengityksen tuki- ja korvaushoidon laitekoulutuksen terveydenhuollon ammattilaisten vapaaseen käyttöön.

Oppiportin Hengityksen tuki- ja korvaushoidon laitekoulutusoulutuksessa kerrataan hengityksen tuki- ja korvaushoitolaitteiden käyttöperiaatteet sekä hengitysfysiologia ja hengityselinten anatomia. 

Suomen hallituksen ennusteen mukaan sairaalahoitoa tarvitsisi epidemian aikana mahdollisesti kymmenestä tuhannesta kolmeenkymmeneen tuhanteen potilasta, jos tartunnan saisi 60 prosenttia väestöstä. Tehohoitoa tarvitsisi tällöin lähes 10 000 tuhatta potilasta.

Koulutus on kaikkien maamme erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon yksiköiden sekä lääketieteellisten tiedekuntien ja terveydenhuoltoalan ammattikorkeakoulujen käytössä 31.12.2020 saakka. 

Aineisto kattaa tällä hetkellä niiden laitteiden käytön, joilla tuetaan potilaan hengitystä hengitysteihin kajoavalla hoidolla. Koulutusaineisto täydentyy kajoamattomien laitteiden osalta viikon 13 aikana.

Siirry Oppiporttiin Hengityksen tuki- ja korvaushoidon laitekoulutusoulutukseen »

Tutustu Oppiportin laajaan tarjontaan ja etäopiskelumahdollisuuksiin »