Luontaistuotetietokanta terveydenhuollon ammattilaisen apuna

Herbalbase on Terveysportin tietokanta, jossa noin 250 luontaistuotteen vaikuttavan aineen teho ja turvallisuus on arvioitu näyttöön perustuvan lääketieteen menetelmin. Katso mitä medbase Oy:n toimitusjohtaja, LT, dos., Kari Laine kertoo aiheesta.

”Koska luontaistuotteet kilpailevat samoista potilaista lääkkeiden kanssa, tulee niiden teho ja turvallisuus arvioida lääkkeitä vastaavalla tavalla”, sanoo Kari Laine, medbase Oy:n toimitusjohtaja, LT, dos.

Katso Kari Laineen luento luontaistuotteista ja esitys Herbalbase-tietokannasta >

Herbalbase sisältää

  • kasvirohdosvalmisteita (noin 90 % aineista)
  • eläinrohdosvalmisteita
  • sienirohdosvalmisteita
  • vitamiinit, hivenaineet, aminohapot, probiootit

Tiedot on arvioitu rohdoskohtaisesti – ei valmistekohtaisesti. Kaupallisissa valmisteissa vaikuttavien aineiden määrät voivat vaihdella paljon riippuen esimerkiksi käytetystä kasvinosasta, valmistusprosessista tai kasvin keruuajankohdasta.

Tietokanta päivittyy neljä kertaa vuodessa.

Siirry Luontaistuotetietokantaan (Herbalbase) >


Terveysportti-palvelu on maksullinen. Kysy lisätietoja organisaatiokäyttöön terveysportti(at)duodecim.fi.