Uusia kokonaisuuksia Lääkärin tietokantoihin

Terveysportin Lääkärin tietokantoihin on liitetty kaksi kokonaan uutta tietokantaa, joiden sisältöä kasvatetaan jatkuvasti. 

Hoitosuositukset ja -ohjeet -tietokantaan liitetään kansallisia asiantuntijoiden tekemiä suosituksia, jotka eivät ole Käyvän hoidon tuottamia. Julkaistuina ovat suositukset liittyen syöpähoitoja saavien lasten fertiliteetin säilyttämiseen ja kolorektaalisyövän hoitoon. Lähiaikoina ovat tulossa suositukset munuaissyövän lääkehoitoon sekä ei-melanoottisten ihosyöpien hoitoon.  

Potilasohjaus-tietokantaan liitetään potilasjärjestöjen tuottamia ohjeita, jotka on tarkoitettu ammattilaisen käyttöön auttamaan potilaan neuvonnassa. Ohjeissa käsitellään sairaudesta informointia sekä esim. sosiaaliturvaan, potilasjärjestöihin ja vertaistukeen liittyviä asioita. Julkaistuina ovat mm. ohjeet liittyen avannepotilaan, osteoporoosin, tulehduksellisten suolistosairauksien, näkövammaisuuden, keliakian, diabeteksen sekä muistisairauspotilaan ohjaukseen.  

Siirry Lääkärin tietokantoihin >


Terveysportti-palvelu on maksullinen. Kysy lisätietoja organisaatiokäyttöön terveysportti(at)duodecim.fi.