Ohjaaminen osaamisperustaiseksi Oppiportin uutuuskurssin avulla

Oppiportin uutuuskurssilla opit, mitä osaamisperustaisuudella tarkoitetaan ja perehdyt osaamisperustaisen ohjauksen toteuttamiseen terveydenhuoltoalan yksiköissä.

Sekä terveydenhuoltoalan koulutus että terveydenhuoltoalan yksiköissä tapahtuva ohjaus ja opetus ovat uudistumassa osaamisperustaiseksi. Mitä se tarkoittaa käytännössä?

Oppiportin uutuuskurssilla opit, mitä osaamisperustaisuudella tarkoitetaan. Lisäksi kurssilla käsitellään osaamisperustaisen ohjauksen toteuttamista terveydenhuoltoalan yksiköissä. Käytännönläheisten tehtävien ja esimerkkien kautta kurssin sisältö yhdistyy työelämästä tuttuihin ohjaustilanteisiin.

Kurssi on osa Ohjaus ja oppiminen terveydenhuollossa -koulutuskokonaisuutta, jonka muut osat julkaistaan keväällä 2020. Koulutus on suunnattu kaikille terveydenhuoltoalan ammattilaisille, jotka ohjaavat tai kouluttavat työssään.

Kurssin asiantuntijoina ovat toimineet LT, neurologian dosentti Mika Martikainen, joka toimii erikoislääkärikoulutuksen kehittämisen valtakunnallisena koordinaattorina Turun yliopistossa ja neurologian erikoislääkärinä Tyksin neurotoimialueella sekä LT, anestesiologian ja tehohoitolääketieteen dosentti Leila Niemi-Murola, joka toimii kliinisenä opettajana Helsingin yliopistossa ja erikoislääkärinä HUS:ssa.

Siirry uutuuskurssiin »


Varmista työnantajaltasi tai oppilaitokseltasi käyttöoikeus Oppiportti-palveluun. Kysy lisää oppiportti(a)duodecim.fi.