Duodecimin 138. vuosipäivänä jaettiin tunnustuksia ja apurahoja

Hanasaaressa Espoossa 15.11.2019 pidetyssä Duodecim-seuran 138. vuosipäivässä jaettiin useita tunnustuspalkintoja ja apurahoja.

Seura myönsi Jorma Paavoselle maamme arvostetuimpiin lääketieteellisiin tunnustuksiin kuuluvan Konrad ReijoWaaran palkinnon. Paavonen on kansainvälisesti arvostettu kliinikko, erikoisalansa hoitokäytäntöjen kehittäjä ja yksi siteeratuimpia suomalaisia tutkijalääkäreitä.

Seura myönsi vuosipäivänään myös ansiomerkkejä ja kunniakirjoja. Duodecimin ansiomerkit myönnettiin Riitta Saunille, Jarmo Lappalaiselle, Jukka Uitille ja Laura Pirilälle. Kunniakirjan saivat Petri Koivunen, Heikki Kauma, Tarja Nevala, Hellevi Lohva, Anne-Mari Kantanen, Mikko Syvänne, Anja Tuulonen, Erkki Isometsä, Ursula Schwab ja Hammaslääkäriseura Apollonia.

Aikakauskirja Duodecimin kirjoituspalkinnon saivat Mari Nummela, Pauliina Hartiala, Tarja Niemi ja Seppo K. Koskinen artikkelistaan Pehmytkudospatti; Riittakerttu Kaltiala-Heino, Marja Työläjärvi ja Laura Suomalainen artikkelistaan Kun sukupuoli on nuorelle ongelma; Minttu Hedman, Jukka Palo, Mari Strengell ja Marjo Avela artikkelistaan Oikeusgenetiikka yksilöntunnistuksessa, Jussi Pohjonen artikkelistaan Tahaton laihtuminen sekä Pekka Louhiala artikkelistaan Mitä diagnoosit ovat ja mitä väliä sillä on?

Suomen Lääketieteen Säätiön jakaman Tutkimusryhmän perustajan apurahan saivat Outi Uimari, Silja Kosola, Mika Kontro ja Markku Lähteenvuo. Palaavan tutkijan apurahan saivat Maria Hurskainen, Oiva Arvola, Mikko Myllymäki, Janne Koskimäki ja Tuomas Lilius.