Diabetes yleistyy nopeasti – tutustu sairauden päivitettyyn tietoon

Diabetes on nopeimmin yleistyviä sairauksia Suomessa ja maailmassa. Diabetesta sairastaa jo yli 500 000 suomalaista, ja sen hoitokustannusten osuus Suomen terveydenhuollon kokonaismenoista on noin 15 %. Tarjoamme ammattilaisten tueksi päivitettyä tietoa diabeteksesta.

Diabeteksen Käypä hoito -suositukseen on vuoden 2018 päivityksessä lisätty insuliininpuutosdiabeteksen osuus. Oppiportin kursseihin ilmestyi viime vuoden lopulla tyypin 2 diabetesta käsittelevät kokonaisuudet. Duodecimin uutuuskirja Diabetes tarjoaa ammattilaiselle päivitettyä tietoa sairaudesta ja sen hoidosta.

Päivitettyä tietoa diabeteksestä Duodecimiltä:


Terveysportti-palvelu on maksullinen. Kysy lisätietoja organisaatiokäyttöön terveysportti(at)duodecim.fi. Varmista myös työnantajaltasi tai oppilaitokseltasi käyttöoikeus Oppiportti-palveluun, lisätietoa osoitteesta oppiportti(a)duodecim.fi.