Diabetes-uutuuskirja – tilaa tarjoushintaan -30 % 13.11. saakka

Diabetesta sairastaa noin puoli miljoonaa ihmistä Suomessa. Sairastunut tarvitsee kumppanikseen osaavan ja kannustavan ammattilaisen, käytännönläheistä ohjausta sekä tukea ja apua. Uutuuskirja Diabetes toimii alan opiskelijoiden oppikirjana ja ammattilaisten käsikirjana sekä tukee sairastavan läheisiä omahoidossa.

Diabeteksen hoidossa painottuvat yksilöllisesti elintavat, ruokavalio- ja liikuntahoito sekä niiden yhteensovittaminen tarpeenmukaisiin lääkehoitoihin ja insuliinihoitoon. Diabeteksen hoito on glukoosiaineenvaihdunnan häiriöiden hoidon lisäksi liitännäis- ja lisäsairauksien ehkäisyä ja hoitoa. Hoidon tavoitteiden määrittely ja hoidon suunnittelu tehdään yhteistyönä diabetesta sairastavan kanssa.

Tutustu kirjan sisältöön:

  • Teoksessa kuvataan glukoosiaineenvaihdunnan häiriöitä sekä niiden aiheuttamien lisäsairauksien patofysiologiaa.
  • Verenglukoosin seurannan yhteydessä annetaan ohjeita muun muassa sensoroinnin hyödyntämisestä.
  • Elintapoihin liittyen käsitellään syömistä, liikkumista ja painonhallintaa.
  • Insuliinihoito-osuudessa kuvataan eri insuliinien vaikutusta, insuliinien käyttöä ja annostelua sekä insuliinipumppuhoitoa.
  • Muiden lääkkeiden osalta tuodaan esille yleiset hoidon periaatteet sekä lääkekohtaiset käytössä huomioitavat asiat.
  • Tyypin 1 ja tyypin 2 sekä raskausdiabeteksen, lasten ja nuorten, työikäisten ja iäkkäiden diabeteksen hoitoa käsitellään erikseen.

Tutustu kirjan sisällysluetteloon ja näyteartikkeliin. Kirjat Duodecimin verkkokaupassa sh. -30 % 5.–13.11.2019, ei toimituskuluja.

Tutustu myös Terveysportin Pitkäaikaissairaudet-tietokantaan ja
Oppiportin Diabetes-verkko-oppikirjaan.


Terveysportti-palvelu on maksullinen. Kysy lisätietoja organisaatiokäyttöön terveysportti(at)duodecim.fi. Varmista myös työnantajaltasi tai oppilaitokseltasi käyttöoikeus Oppiportti-palveluun, lisätietoa osoitteesta oppiportti(a)duodecim.fi.