Rahapeliongelma voi aiheuttaa vaikeita terveys- ja taloushaittoja – tunnista ongelma ajoissa

Rahapeliongelmasta voi seurata useita kielteisiä haittoja yksilölle ja hänen läheisilleen, kuten liiallisesta pelaamisesta johtuvia taloudellisia vaikeuksia sekä useita terveyteen liittyviä ongelmia. Rahapeliongelmien varhainen tunnistaminen ja hoito on tärkeää muun muassa ongelmien aiheuttamien haittojen vähentämiseksi.

Suomalaiset ovat innokkaita rahapelaajia. Suurin osa suomalaisista pelaa ainakin satunnaisesti rahapelejä. Rahapelaaminen on ongelma noin kolmelle prosentille suomalaisista, kolmasosalla heistä on rahapeliriippuvuus. Rahapeliriippuvuus luokitellaan riippuvuushäiriöihin kuuluvaksi sairaudeksi.

Rahapelaamiseen liittyviä haittoja yksilölle ovat mm. sairaudet ja terveysongelmat, päihdehäiriöt, sosiaaliset haitat sekä talouteen ja työhön liittyvät ongelmat. Ajanmukainen ja monipuolinen tieto rahapeliongelmista mahdollistaa ongelmien vaikuttavan ehkäisyn ja hoidon.

Kustannus Oy Duodecimin Rahapeliriippuvuus on ensimmäinen suomenkielinen rahapeliongelmiin laaja-alaisesti paneutuva teos. Kirjassa käsitellään:

  • rahapeliongelman syntymekanismeja
  • altistavia tekijöitä
  • tunnistamista sekä tuki- ja hoitomuotoja
  • rahapelaamiseen liittyviä käsitteitä
  • rahapelaamisen sääntelyä
  • rahapelihaittojen ehkäisyä
  • sekä nuorten, ikääntyvien ja maahanmuuttajien rahapeliongelmiin liittyviä erityiskysymyksiä.

Rahapeliriippuvuus-kirja on tarkoitettu kaikille, joilla on rahapeliriippuvuus tai lievempiä rahapeliongelmia sekä pelaajien läheisille. Kirja soveltuu myös sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla työskenteleville sekä näiden alojen opettajille ja opiskelijoille. Kirja keskittyy rahapelaamiseen, mutta sen tiedoista on hyötyä myös muiden peliongelmien hoidossa. Kirja on saatavilla myös e-kirjana mm. Elisa Kirja -palvelusta.

Tutustu kirjaan verkkokaupassamme.

Katso myös muut riippuvuuksia käsittelevät kirjamme.

Lue myös Helsingin Sanomien juttu aiheesta ”Suomessa rahapeliautomaatteja on sijoitettu jopa sairaaloiden kahvioihin – Miksi kansainvälisesti kummallinen ja peliongelmia tuottava automaattiverkosto syntyi?” HS 16.8.2019 (Osa sisällöstä aukeaa vain tilaajille)