Tutkimustieto käyttöön

Oppiportin Tutkimustieto käyttöön -verkkokurssilla tutustutaan siihen, kuinka tutkimuksia luetaan, kun tuloksia halutaan soveltaa potilaan hoitoon.

Luotettavan tutkimustiedon käyttö lisää hoidon vaikuttavuutta. Samalla se kartuttaa kliinikon osaamista, mikä on hyvän hoidon perusta. Hoitopäätöstä yhdessä potilaan kanssa tekevä lääkäri tuntee päätöksen tieteelliset perusteet ja pystyy sovittamaan tiedon potilaan tilanteeseen kokonaisvaltaisesti.

Kurssin aiheita ovat näyttöön perustuvan lääketieteen käytännön perusteet ja PICOt-tutkimuskysymyksen käyttö. Verkkokoulutuksessa käydään läpi, miten arvioida kriittisesti hoitomenetelmien ja hoitoketjujen vaikuttavuustutkimuksia sekä systemaattisia katsauksia. Lopuksi tutustutaan hoitosuosituksien laatimisperusteisiin ja suositusten luotettavuuden arviointiin.

Kurssin kohderyhmänä ovat lääkärit, tutkijat ja lääketieteen opiskelijat. Kurssi soveltuu myös hoitohenkilökunnalle.

Verkkokurssin asiantuntijoina ovat toimineet dosentti, LKT Antti Malmivaara, dosentti, LT Jorma Komulainen, emeritaprof, LKT, M.Sc. Marjukka Mäkelä sekä LT Raija Sipilä.

Siirry uutuuskurssiin >


Varmista työnantajaltasi tai oppilaitokseltasi käyttöoikeus Oppiportti-palveluun.

Kysy lisää oppiportti@duodecim.fi.