Hallitsetko vuorovaikutuksen vakavasti sairaan potilaan kanssa?

Oppiportin uutuuskurssilla opetellaan vuorovaikutustaitoja, joiden merkitys korostuu vakavasti sairaan potilaan kanssa. Kurssilla perehdytään huonojen uutisten kertomiseen sekä keskusteluihin hoitolinjauksesta, ennakoivasta hoitosuunnitelmasta ja hoidon rajauksesta. Lisäksi käsitellään potilaan läheisten huomioimista.

Vuorovaikutus on enemmän kuin sanat. Tunnereaktiot jäävät ihmisten mieliin. Jos huonojen uutisten kertominen toteutetaan puutteellisesti, potilaat tulevat myös hoidettua huonommin.

Koulutuksen asiantuntijoina ovat toimineet dosentti, syöpätautien erikoislääkäri Sirkku Jyrkkiö, LT, keuhkosairauksien erikoislääkäri Juho Lehto sekä dosentti, syöpätautien erikoislääkäri, psykoterapeutti Päivi Hietanen.

Verkkokurssi on suunnattu lääkäreille ja lääketieteen opiskelijoille.

Siirry Oppiportin uutuuskurssiin »


Varmista työnantajaltasi tai oppilaitokseltasi käyttöoikeus Oppiportti-palveluun. Kysy lisää oppiportti@duodecim.fi.