Terveystarkastusohjeet työterveyshuolloille päivitetty – uusi sininen kirja!

Altistelähtöinen työterveysseuranta on odotettu uusi sininen kirja. Se uudistaa erityisen sairastumisen vaaran perusteella tehtävät terveystarkastukset vastaamaan tämän päivän työelämän tarpeita Suomessa.

Työpaikoilla on edelleen olosuhteita, joissa voi ilmetä terveyshaittoja, vaikka ammattitaudit eivät enää ole työelämän keskeisin huolenaihe ja altisteet ovat aiempaa paremmin hallinnassa. Kirja on alan parhaiden asiantuntijoiden näkemys siitä, miten terveystarkastusten tavoitteet saavutetaan tarkoituksenmukaisesti, kustannustehokkaasti ja näyttöön perustuen.

Altistelähtöinen työterveyshuolto -kirjassa

  • kuvataan altisteet ja niiden terveyshaitat
  • opastetaan arvioimaan, missä tilanteissa terveystarkastuksia tulee tehdä
  • kerrotaan käytännönläheisiä tapausesimerkkejä
  • esitellään myös uusia toimintatapoja ja digitaalisia työkaluja

Lainsäädäntö antaa puitteet ja tämä kirja soveltamisohjeet, joihin työterveyshuolto voi nojata. Altistelähtöinen työterveysseuranta on työterveyshuollon perusteos sekä aloitteleville että kokeneille alan ammattilaisille.

Tutustu Altistelähtöiseen työterveysseurantaan ja muihin työelämä- ja työhyvinvointikirjoihimme.

Lue Työterveyslaitoiksen tiedote kirjasta ja lataa kirjan esite.