Koulutuksen opas ja työvälineet koulutusta järjestävien erikoislääkäriyhdistysten käytössä

Lääkärien ammatillisen kehittymisen tuki Pro Medico siirtyi osaksi Duodecimin toimintaa. Koulutuskalenterin lisäksi myös mobiiliportfolio Taitoni.fi siirtyi Duodecimin omistukseen. Koulutusten järjestäjille tämä ei tuo muutoksia.

Lääkärien sähköinen koulutuskalenteri, suositukset täydennyskoulutuksen järjestämisestä ja sidonnaisuuksien ilmoittamisesta ovat edelleen erikoislääkäriyhdistysten käytössä. Koulutusten järjestäjille tarkoitettu opas ja työvälineet ovat myös käytettävissä tuttuun tapaan.

Koulutuksen opas ja työvälineet materiaalipankissa

Pro Medico on antanut suosituksen täydennyskoulutukseen osallistumisesta sekä hyvän täydennyskoulutuksen toteuttamisesta ja rahoituksesta. Työvälineet ja oppaat on koottu materiaalipankkiin, joka löytyy tutusta osoitteesta www.promedico.fi  Ohjeissa kuvataan täydennyskoulutuksen ja yksittäisten koulutustilaisuuksien järjestämistä, hyviä toimintatapoja ja käytännön järjestelyjä sekä laatukriteerejä. Ohjeista löytyvät esimerkiksi Pro Medicon suositukset koulutuksen järjestäjien, suunnitteluun osallistujien sekä tilaisuuksien asiantuntijoiden sidonnaisuuksista. Tällä pyritään lisäämään koulutusten läpinäkyvyyttä ja avoimuutta. Työnantajan on myös helpompi arvioida, tukea ja seurata työntekijöidensä täydennyskoulutuksia, jotka täyttävät Pro Medicon laatukriteerit.

Tavoitat lääkärit Koulutuskalenterista

Koulutusten järjestäjät ja koulutuksia hakevat lääkärit kohtaavat Koulutuskalenterissa. Koulutuksen järjestäjät voivat ilmoittaa ja lääkärit voivat hakea koulutuksia osoitteessa http://koulutuskalenteri.promedico.fi/. Koulutukseen osallistuva lääkäri voi tallentaa Koulutuskalenterin tilaisuuden muistiin omaan henkilökohtaiseen taitoni.fi -palveluunsa.

Vuonna 2018 lääkärien koulutuskalenterissa ilmoitettiin yli 700 lääkäreille suunnattua tilaisuutta. Koulutuskalenterista löytyy yli 100 verkkokurssia.