Lääketieteen Säätiön apurahat haettavissa toukokuun ajan

Apurahoja myönnetään runsaat kaksi miljoonaa euroa ja apurahojen hakuaika on 1.–31.5.

Suomen Lääketieteen Säätiön apurahan saa vuosittain noin 150 tutkijauransa eri vaiheessa olevaa lääkäriä ja lääketieteen opiskelijaa.

Säätiö jakaa apurahoja lääketieteelliseen tutkimukseen kaikille aloille ja erillisrahastoistaan seuraaviin tutkimuskohteisiin: sydän- ja verisuonitaudit, farmasia, ihotaudit, psykiatria, kliininen laboratorioala, keuhkosairaudet, alkoholiriippuvuus ja 3D-kuvantamiseen kohdistuva tutkimus. Kaikkia tutkimusaloja koskevat samat tieteelliset arviointikriteerit.

Haettavat apurahat:

  • Eka-apuraha 2500 € tutkimustyötään aloittaville lääketieteen opiskelijoille ja lisensiaateille.
  • Tutkimusapuraha 9 000 €, 18 000 € tai 27 000 € tutkijalle 4, 8 tai 12 kk:n päätoimista tutkimustyötä varten.
  • Palaavan tutkijan apuraha 50 000 € ulkomailla tehdyn Post doc -tutkimuksen jälkeen Suomeen palaavalle tutkijalle.
  • Tutkimusryhmän perustajan apuraha 175 000€–240 000 €, väitelleiden lääkärien päätoimisen tutkimustyön tukemiseen, tavoitteena on erityisesti rohkaista uusien tutkimusryhmien perustamista.
  • Kannustusapuraha 5000 € lääketieteen opiskelijoille ja lisensiaateille (kannustusapurahan myöntävät Lääketieteen Säätiö ja Lääkäriseura Duodecim).

Lääketieteen säätiön on perustanut Suomalainen Lääkäriseura Duodecim vuonna 1960. Yksityishenkilöiden ja elinkeinoelämän lahjoitusten avulla säätiö on kasvanut yhdeksi merkittävimmistä lääketieteellisen tutkimuksen tukijoista maassamme.

Lisätietoja Säätiön apurahoista ja apurahojen haku »