Uutuuskirja: Vastasyntyneiden akuuttihoito – toimintaohjeet diagnostiikkaan ja hoitoon

Oppaan käytännönläheiset ohjeet tukevat vastasyntyneitä hoitavien ja raskauden seurantaa tekevien ammattilaisten työtä ja yhteistyötä. Erityisen tarpeellinen opas on teho-osastoilla työskenteleville sekä niille, jotka arvioivat hoidon tarpeen synnytysosastoilla ja päivystyksessä.

Vastasyntyneiden akuuttihoito uutuuskirja sisältää toimintaohjeet:

  • vastasyntyneiden kiireellistä hoitoa vaativien sairauksien diagnostiikasta ja hoidosta
  • elvytyksestä
  • tavallisimmista toimenpiteistä
  • sairaalasiirroista

Oppaassa käsitellään myös riskiraskauksien ja riskiryhmiin kuuluvien lasten seurantaa. Yleisimpien sairauksien lisäksi mukana on joitakin harvinaisia välitöntä hoitoa vaativia tiloja. Opas korvaa aiemmin käytössä olleen Vastasyntyneiden tehohoito -oppaan.

Uusin tutkimustieto ja kansainväliset ja kansalliset hoitosuositukset

Sisältö pohjautuu uusimpaan tutkimustietoon sekä kansainvälisiin ja kansallisiin hoitosuosituksiin. Koska vastasyntyneiden hoidosta on vain niukasti näyttöön perustuvia hoitosuosituksia, monet ohjeet perustuvat suomalaisten yliopistosairaaloiden suosituksiin.

Tutustu Vastasyntyneiden akuuttihoito -kirjaan verkkokaupassamme

Vastasyntyneiden akuuttihoito Terveysportissa

Vastasyntyneiden akuuttihoito ilmestyy sähköisessä muodossa Terveysportissa (www.terveysportti.fi). Synnynnäisten sydänvikojen tunnistamista ja arviointia kaikututkimuksella tukee monipuolinen videomateriaali. Lue lisää