Farmakogenetiikan sovelluksesta tiedot geenien vaikutuksista lääkeaineisiin

Farmakogenetiikan sovellusta on uudistettu. Nyt voi helposti selaamalla nähdä, mitä tällä hetkellä tiedetään geenien vaikutuksista lääkeaineisiin. Voit selata koko listan tai valita tarkasteltavaksi lääkeaineen tai geenin. Farmakogenetiikka sisältää noin 190 lääkeainetta ja 40 geeniä.

Sovelluksessa on tietoa myös testeistä, joiden avulla voidaan valita oikea lääke oikealla annoksella potilaan yksilöllisen perimän mukaan. Geenitesteistä on valittu ne, joista tieteellisen näytön perusteella on hyötyä kliinisessä päätöksenteossa. Tietokannan sisältö päivittyy vähintään 3 kertaa vuodessa.

Sovellus on tutustumiskäytössä 30.4.2019 asti Terveysportin asiakkaille. 

Tutustu Farmakogenetiikan sovellukseen >

Katso ohjevideo >