Ajankohtaiset

Muistisairaalle ja läheiselle ensitietoa diagnoosin jälkeen

Uusi verkkokurssi vastaa sairastunutta ja hänen läheisiään askarruttaviin kysymyksiin sairaudesta ja turvallisesta kotona selviytymisestä.

Muistisairaus ja sen kehittyminen aiheuttaa sairastuneelle ja läheisille huolta ja epävarmuutta tulevasta, jopa pelkoa. Muistisairauden toteamisen jälkeen ovat muistisairas ja hänen läheisensä monien kysymysten äärellä. Muistipoliklinikalla yhdessä sairastuneen ja hänen läheisten kanssa laadittu hoito- ja kuntoutussuunnitelma varmistaa turvallisen asumisen kotona mahdollisimman pitkään.

Duodecim Omahoidon Muistisairaan ja läheisen ensitieto -verkkokurssi vastaa kysymyksiin sairaudesta ja turvallisesta kotona selviytymisestä, antaa apua ja tukea sairastuneen kohtaamiseen sekä hoitoon, ja myös läheisten tukemiseen. Kurssin sisältö kattaa yleisimmät etenevät muistisairaudet, niiden tutkimukset ja hoidot. Erityisesti huomioidaan omahoidon mahdollisuudet ja läheisten tukeminen.

Verkkokurssi löytyy kansalaisille tarkoitetusta Duodecimin Omahoito -palvelusta, jota käytetään osana kuntien ja muiden organisaatioiden sähköisiä terveyspalveluja. Omahoito-palvelu löytyy useiden kuntien terveyspalveluiden verkkosivuilta.

Siirry Muistisairaan ja läheisen ensitieto -kurssiin »

Tutustu myös Käyvän hoidon Muistisairaudet -potilasversioon »


Lisätietoja Duodecim Omahoidosta: omahoito(at)duodecim.fi.