Valtuuskunnan vaalit: lähes puolet valituista uusia edustajia, nuoria ennätysmäärä

Duodecimin valtuuskuntaan valittiin 40 edustajaa 7.1.–15.2.2019 järjestetyillä vaaleilla.

Ensimmäistä kertaa myös opiskelijoilla oli mahdollisuus asettua ehdolle ja äänestää vaaleissa. Valtuuskunnan jäsenten keski-ikä laski, kun valituiksi tuli kymmenen henkilöä Nuorten Lääkärien Yhdistyksen listoilta. Heistä viisi on lääketieteen opiskelijoita.

Lähes puolet valtuuskunnan jäsenistä vaihtui, arvokasta kokemusta ja jatkuvuutta edustavat 23 edellisessä valtuuskunnassa istunutta jäsentä. Vastavalittu valtuuskunta on varsin tasa-arvoinen: naisia on 19 ja miehiä 21. Eniten kannatusta sai Martti Kekomäki yli 400 äänellä.

Valtuuskunnan vaaleissa annettiin yhteensä 7455 ääntä. Äänestysprosentti oli 31,3.

Katso vaalisivustoltamme valtuuskunnan kokoonpano ja edustajien äänimäärät.

Kiitos kaikille ehdokkaille ja äänestäjille! Onnittelemme valittuja!

Vaalituloksiin »