Vastasyntyneiden akuuttihoito – toimintaohjeet kiireelliseen hoitoon

Terveysportin Vastasyntyneiden akuuttihoito sisältää toimintaohjeet vastasyntyneiden kiireellistä hoitoa vaativien sairauksien diagnostiikasta ja hoidosta, elvytyksestä, tavallisimmista toimenpiteistä sekä sairaalasiirroista. Oppaassa käsitellään myös riskiraskauksien ja riskiryhmiin kuuluvien lasten seurantaa.

Yleisimpien sairauksien lisäksi mukana on joitakin harvinaisia välitöntä hoitoa vaativia tiloja. Synnynnäisten sydänvikojen tunnistamista ja arviointia kaikututkimuksella tukee monipuolinen videomateriaali.

Sisältö pohjautuu uusimpaan tutkimustietoon sekä kansainvälisiin ja kansallisiin hoitosuosituksiin. Koska vastasyntyneiden hoidosta on vain niukasti näyttöön perustuvia hoitosuosituksia ja -ohjeita, monet ohjeista perustuvat Suomessa eri yliopistosairaaloiden suosituksiin.

Oppaan käytännönläheiset ohjeet tukevat vastasyntyneitä hoitavien ja raskauden seurantaa tekevien ammattilaisten työtä ja yhteistyötä. Erityisen tarpeellinen opas on teho-osastoilla työskenteleville sekä niille, jotka arvioivat hoidon tarpeen synnytysosastoilla ja päivystyksessä.

Uusi opas korvaa aiemmin käytössä olleen Vastasyntyneiden tehohoito -oppaan.

Kirjan painettu versio ilmestyy kevään 2019 aikana.

Siirry sovellukseen >