Ajankohtaiset

Puhu, hyvä kollega, omalla äänelläsi!

Duodecim-seura voi tuntua olevan kaukana omasta arjestasi. Valtuuskunnan vaalit?  Et ollut kuullutkaan niistä.

Terveysporttia tulee kyllä käytettyä päivittäin, PubMediinkin on tarvittaessa kätevä mennä sitä kautta. Alueellisissa ja valtakunnallisissa koulutustapahtumissa on tullut käytyä opiskeluajoista lähtien säännöllisesti, verkkokursseja, oppikirjoja ja Käypä Hoitoa on luettava. Duodecim on lääkärin hyvää arkea.

Ei ole yhdentekevää mihin suuntaan Suomalainen Lääkäriseura Duodecim kulkee. Sirpaloituvan tiedon ja tieteen kyseenalaistamisen aikana tarvitaan luotettavaa ja uudistuvaa, tieteen traditioon, ammattitaitoon ja kokemukseen nojaavaa laaja-alaista kaikkien lääkäreiden yhteistä tieteellistä seuraa, joka tuntee arvonsa ja tietää suuntansa.

Duodecimia rakentavat, uudistavat ja ylläpitävät korkeatasoisen henkilökunnan lisäksi aktiiviset jäsenet. Toimimalla itse Duodecimissa ja sen tavoitteiden hyväksi sekä äänestämällä sopivasti erilaisia motivoituneita kollegoja mukaan seuran luottamushenkilötoimintaan voimme nyt ja tulevaisuudessakin nauttia Duodecimin avusta ja tuesta lääkärintyössämme. Siitä on kysymys Duodecimissa.

Duodecimin toiminnassa on myös kysymys rakentavasta vuoropuhelusta lääkärisukupolvien välillä, koulutuksesta, julkaisutoiminnasta ja perustelluista yhteisistä kannanotoista keskeisiin terveyspoliittisiin kysymyksiin.

Valtuuskunta on eduskunta. Voi vetäytyä takariviin kuulostelemaan, mutta myös tuoda näkökantansa esiin ja tehdä aloitteita. Aktiivisuus, kärsivällisyys ja harkinta ovat tarpeen. Seuran strategia ja talous ovat valtuuskunnan arvioitavina. Miten varoja käytetään, voidaanko ja pitääkö koko maan kattava korkeatasoinen koulutustoiminta säilyttää? Miten tieto ja taito ammattimme keskeisinä arvoina säilyvät seuran strategiassa? Ovatko lääkärit kollegiaalisia ja tasa-arvoisia? Uskallammeko puhua siitä mistä pitäisi puhua?

Puhu, hyvä kollega, omalla äänelläsi. Se kuuluu ja sitä kuullaan Duodecimissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

KYS:n lasten ja nuorten klinikalla työskentelevä dosentti, osastonylilääkäri Tarja Heiskanen-Kosma on toiminut Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin valtuuskunnassa vuosina 2007–2018.