Ajankohtaiset

Tunnetko vitamiinien käytön ravintolisänä ja lääkkeenä?

Oppiportin Vitamiinit — ravintolisä ja lääke -kurssilla saat uusinta tietoa vitamiineista. Koulutuksessa käydään läpi sekä vitamiinien käyttö ravintolisänä että niiden lääkkeelliset käyttömahdollisuudet. Käytännönläheisten tehtävien kautta opit, kuinka huomioida vitamiinien oikea käyttö potilastyössä.

Vitamiineja markkinoidaan mitä moninaisimmilla terveysväittämillä, ja aiheesta on saatavilla runsaasti tietoa. Erilaisten väittämien todenperäisyyttä voi joskus olla hankala selvittää.

Terveydenhuollossa suositusten ja ohjeiden pitää perustua tutkittuun tietoon. Tiettyjen vitamiinien kohdalla sekä liikasaanti että puute voi olla terveydelle haitallista, joskus jopa vaarallista. Terveydenhuollon ammattilaisen onkin tärkeää tuntea vitamiinien vaikutukset, käyttötavat sekä turvallisen saannin vähimmäis- ja enimmäismäärät.

Koulutus on tarkoitettu perusterveydenhuollon lääkäreille, terveydenhoitajille sekä muille terveydenhuollon ammattilaisille.

Siirry koulutukseen >