Ajankohtaiset

Maud Kuistilan palkinto professori Markku Heikinheimolle

Palkinto jaetaan vuosittain lääketieteen alan ansioituneelle tutkijoiden kouluttajalle.

Helsingin yliopiston lastentautiopin professori Markku Heikinheimo on uransa aikana antanut merkittävän panoksen suomalaiseen tutkijoiden koulutukseen. Vuonna 2000 hänen aloitteestaan perustettiin Helsingin lastenklinikan Tutkijakoulutusohjelma, ja hän toimi sen johtajana 10 vuoden ajan. Professori Heikinheimo on toiminut myös Valtakunnallisen Kliinisen Tutkijakoulun johtajana, Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin koulutusvaliokunnan puheenjohtajana sekä sittemmin Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin hallituksen puheenjohtajana. Näissä tehtävissä hänen ja kollegoittensa mottonsa ”Tämän päivän tutkimus on huomispäivän hoitoa” on osuva ja elämään jäänyt iskulause.

Professori Markku Heikinheimolle palkintoa ehdottaneet kuvaavat häntä ystävälliseksi, yhteisölliseksi ja niin ohjattavistaan kuin työtovereistaan aidosti välittäväksi kouluttajaksi, joka laittaa itsensä likoon ohjattavien puolesta. Hän on ohjannut 18 väitöskirjaa.

Maud Kuistilan Muistosäätiö luovuttaa Maud Kuistilan palkinnon vuonna 2019 Helsingissä Lääkäripäivillä keskiviikkona 9.1. klo 15.00-15.30 Areena-lavalla. Professori Heikinheimo pitää tilaisuudessa lyhyen esityksen nuorten tutkijoiden ja lääketieteellisen tutkimuksen asemasta Suomessa.

Maud Kuistilan palkinnon tarkoituksena on korostaa tutkijoiden kouluttajien merkitystä korkeatasoisen lääketieteellisen tutkimusperinteen säilyttämiselle ja edistämiselle Suomessa. Palkinnon suuruus on 20 000 €.

Lisätietoa Maud Kuistilan palkinnosta »