Ajankohtaiset

Ota Leanin perusteet haltuun Oppiportin uutuuksien avulla

Lean terveydenhuollossa -koulutuskokonaisuudesta saa konkreettista tukea organisaation toiminnan kehittämiseen.

Terveydenhuollon toimintaympäristö on jatkuvassa muutoksessa. Väestön ikääntyminen, pula ammattilaisista ja uudet tavat tuottaa terveys- ja sosiaalipalveluita edellyttävät muutoksia myös toimintatapoihin. Lean tarjoaa työkaluja, joiden avulla voidaan ratkaista sekä organisaation että päivittäisen työn haasteita. Sen menetelmiä voi soveltaa hyvin erilaisissa ja eri kokoisissa organisaatioissa.

Lean terveydenhuollossa -koulutuskokonaisuus kehittämisen tueksi

Oppiportin Lean terveydenhuollossa -koulutuskokonaisuus on tarkoitettu kaikille johtamisesta ja kehittämisestä kiinnostuneille. Koulutuksessa käsitellään organisaation kehittämistä, Leanin toteuttamista käytännössä, johtamista ja terveydenhuollon uudistamista.

Koulutuskokonaisuuden verkkokurssit Lean ja organisaation kehittäminen sekä Lean käytännössä on toteutettu yhdessä HUSin Lean-kehittämisyksikön kanssa. Koulutuskokonaisuuden oppikirjat Enemmän kuin sankareita ja Lean ja terveydenhuolto ovat käytännönläheisiä ja hyvin sovellettavissa Suomen terveydenhuoltoon.

Lean-ajattelumallissa prosessien kehittämiseksi haetaan systemaattisesti tietoa, jotta voidaan vähentää turhia toimintoja ja työtä. Lean-yhdistyksen mukaan ajattelumallin keskiössä ovat organisaatioiden ja henkilöstön ongelmanratkaisutaitojen järjestelmällinen kehittäminen.

Siirry koulutuskokonaisuuteen Oppiportissa »