Ajankohtaiset

Kutsu medialle 12.12. – uusi Käypä hoito -suositus kertoo kuinka lasten ja nuorten käytöshäiriöitä voidaan ehkäistä ja hoitaa

Käytöshäiriöt ovat yleinen syy lasten ja nuorten ohjautumisessa mielenterveyspalveluihin. Kuinka lasten ja nuorten käytöshäiriöitä voidaan ennaltaehkäistä? Miten käytöshäiriöitä tulisi hoitaa? Joulukuussa julkaistava ensimmäinen Käypä hoito -suositus lasten ja nuorten käytöshäiriöistä tarjoaa näyttöön perustuvaa tietoa lasten ja nuorten käytöshäiriöiden ehkäisyn, arvioinnin, diagnostiikan ja hoidon järjestämiseksi.

Lasten ja nuorten käytöshäiriöt ovat monimuotoisia häiriöitä, joissa esiintyy pitkäkestoista ikätasosta poikkeavaa uhmakasta, aggressiivista tai epäsosiaalista käytöstä (esim. varastaminen, toistuva valehtelu tai omaisuuden tuhoaminen). Häiriö aiheuttaa ongelmia sosiaalisissa suhteissa ja suoriutumisessa.

Käytösoireita esiintyy n. 5 % lapsista ja nuorista ja ne ovat pojilla yleisempiä kuin tytöillä. Käytöshäiriöt ovat yleinen syy lasten ja nuorten lasten ja nuorten ohjautumisessa mielenterveyspalveluihin.

Lasten ja nuorten käytöshäiriöiden Käypä hoito -suositus kertoo, kuinka käytöshäiriöitä voidaan tehokkaasti ennaltaehkäistyä ja hoitaa. Suositus tarjoaa tietoa myös arvioinnin ja diagnostiikan tueksi.

Toivotamme median edustajat tervetulleiksi tiedotustilaisuuteen, jossa julkistetaan ensimmäinen lasten ja nuorten käytöshäiriöitä koskeva Käypä hoito -suositus

keskiviikkona 12.12. klo 10
Pääposti Fazer Food Services, Mannerheiminaukio 1 B, Helsinki
Postimestari

Ilmoittautumiset 7.12. mennessä osoitteeseen viestinta@duodecim.fi

Ohjelma

Mitä käytöshäiriöt ovat ja mitkä ovat niiden riskitekijät?
suositustyöryhmän puheenjohtaja, lastenpsykiatrian professori Eeva Aronen

Käytöshäiriöiden ennaltaehkäisy – tunne- ja vuorovaikutustaidot keskiössä
apulaisylilääkäri, lastenpsykiatrian dosentti Päivi Santalahti

Käytöshäiriöiden hoito: vanhemmuustaidoista lääkehoitoon
lastenpsykiatrian professori Eeva Aronen
oikeuspsykiatrian professori, nuorisopsykiatrian dosentti Nina Lindberg

 

Lisätietoja:
viestintäpäällikkö Outi Romero, p. 040 7567 134, outi.romero@duodecim.fi