Terveysportin sisältöjä päivitetty: Päivystyskirurgia sekä huume- ja lääkeriippuvuudet

Akuuttihoidon tietokannan Päivystyskirurgian opas sekä Pitkäaikaissairaudet-tietokannan Huume- ja lääkeriippuvuudet -aineistoista on julkaistu uudet päivitykset Terveysportissa.

Päivystyskirurgian oppaassa merkittävimmät uudistuksen koskevat akuuttia vatsaa, vatsavammoja, verisuonikirurgiaa, yläraajavammoja sekä lantion ja alaraajan vammoja käsitteleviä osuuksia. Artikkelien tiedot on ajantasaistettu sekä kuvitukset uudistettu. Sisältöjen päivityksessä on erityisesti huomioitu kiireellisten toimenpiteiden ja tutkimusten ohjeistukset sekä parannettu yleisimpien tapausten toimintalinjojen ymmärrettävyyttä.

Opas sisältää ajantasaiset ja käytännönläheiset toimintaohjeet lähes kaikista aikuisten päivystyskirurgisista tilanteista. Sisältö on laadittu kirurgipäivystäjien ja kirurgisia toimenpiteitä tekevien työn tueksi. Opas on hyödyllinen myös päivystyspotilaita kohtaaville lääkäreille.

Huume- ja lääkeriippuvuudet -aineisto uudistettu kauttaaltaan

Pitkäaikaissairaudet-tietokannan Huume- ja lääkeriippuvuudet -aineistossa käsitellään aiempaa laajemmin muun muassa lääkkeiden ongelmakäyttöä, kannabisriippuvuuden hoitoa, huumeiden vaikutusta mielenterveyteen ja nuorten huumeiden käyttöä. C-hepatiitin hoitolinjausten muuttuminen ja viranomaisten uudet ajokykyyn liittyvät ohjeet on otettu huomioon. Kokonaan uusi luku on Huumeet ja rikollisuus.

Keskeisen osan muodostavat edelleen huume- ja lääkeriippuvuuden tunnistamista ja hoitoa käsittelevät luvut. Hoitoon liittyen tarkastellaan muun muassa huumeiden käyttäjän kohtaamista, opioidikorvaushoitoa, psykososiaalisia hoitoja ja vertaistukea sekä läheisten tilannetta. Teoksessa käsitellään myös huumeiden käytön aiheuttamia psyykkisiä ja elimellisiä haittoja sekä haittojen ehkäisyä.

Sisältö on tarkoitettu huumepotilaita kohtaavien ammattilaisten ja alan opiskelijoiden käytännön työn tueksi.

Päivitettyihin sisältöihin pääseminen vaatii tunnistautumisen.

Siirry Päivystyskirurgian oppaaseen, Akuuttihoitoon >

Siirry Huume- ja lääkeriippuvuudet -aineistoihin Pitkäaikaissairaudet -tietokantaan >