Ajankohtaiset

Miksi minä? -uutuuskirja avuksi syövän ymmärtämiseen

Miten yksi mikroskooppisen pieni elämän rakennuspalikka voi yhtäkkiä muuttaa meidän elämämme suurta kokonaisuutta?

Mitä syövän biologiasta tiedetään? Milloin perinnöllisyystutkimukset ovat aiheellisia? Mitä yksilöllistetyllä syöpähoidolla tarkoitetaan? Miksi punatukkaiset sairastuvat helpommin ihosyöpään? Miksi kaljurotta ei tiettävästi koskaan sairastu syöpään? Kirmo Wartiovaaran uutuuskirja Miksi minä? Syöpäsolun tarina vastaa mm. näihin kysymyksiin ja kertoo havainnollisesti mitä tällä hetkellä tiedämme syövästä. Kirja pyrkii myös poistamaan syöpään liittyviä vääriä käsityksiä sekä turhia pelkoja ja syyllisyydentuntoja.

Tutustu Miksi minä -kirjaan verkkokaupassamme ja katso Kirmo Wartiovaaran haastattelu.

”Biologian, elämän tieteen, edistyessä aina vaan tarkemmaksi, en lakkaa ihmettelemästä sitä, kuinka ihminen on riippuvainen solujen toiminnasta. Miten yksi mikroskooppisen pieni elämän rakennuspalikka voi yhtäkkiä muuttaa meidän elämämme suurta kokonaisuutta aiheuttamalla jonkin vakavan taudin, esimerkiksi syövän? Ihmetyksen tunne on kuitenkin kaksijakoinen: elämän toiminta on loputtoman kiehtovaa osaksi ehkä juuri siksi, että niin moni asia voi mennä pieleen. Nöyränä on syytä olla ja kuitenkin me elämme!” -Kirmo Wartiovaara