Leo Niskasesta Duodecim-seuran uusi puheenjohtaja

Lääkäriseura Duodecimin valtuuskunta on valinnut seuran hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi professori, ylilääkäri Leo Niskasen. Niskanen toimii tällä hetkellä HUS:n vatsakeskuksen ylilääkärinä. Hän on työskennellyt mm. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean lääketurvallisuuden ja informaation yksikön päällikkönä, sisätautiopin professorina ja ylilääkärinä Itä-Suomen yliopistossa ja Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Niskanen on toiminut Duodecim-seuran valtuuskunnassa vuosina 1989–1992 ja hallituksessa varapuheenjohtajan roolissa vuosina 2011–15. Hän on ollut myös seuran huomionosoitusvaliokunnan jäsen sekä Suomen Lääketieteen Säätiön hankeapurahatyöryhmän, apurahavaliokunnan ja hallintoneuvoston jäsen ja vuodesta 2017 alkaen säätiön neuvottelukunnan jäsen. Hänellä on ollut lisäksi lukuisia muita luottamustehtäviä eri lääkäriyhdistyksissä.

Niskanen on aktiivinen kirjoittaja. Hän on toimittanut Kustannus Oy Duodecimin Diabetes-teoksen ja ollut kirjoittajana mm. Diabetes-, Sydänsairaudet-, Kliininen neuropsykiatria- ja Endokrinologia-teoksissa sekä Lääkärin käsikirjassa ja Koulun terveyskirjastossa. Niskanen on osallistunut Käypä hoito -suositusten laatimiseen mm. kohonneen verenpaineen ja diabeettisen nefropatian osalta ja ollut osteoporoosi-suositustyöryhmän puheenjohtajana ja kokoavana kirjoittajana. Hän kuuluu lisäksi Diabeteksen Käypä hoito -neuvottelukuntaan.

Vapaa-aikanaan Niskanen liikkuu luonnossa, tekee mökin ja talon korjaustöitä ja hoitaa metsää. Hän on kiinnostunut kirjallisuudesta, historiasta, kielistä ja kuvataiteista.