Ajankohtaiset

STM rahoittaa Käypä hoito -suosituksen itsemurhien ehkäisyyn

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt erillismäärärahan Lääkäriseura Duodecimille Käypä hoito -suosituksen laatimiseksi itsemurhien ehkäisemiseksi.

Käypä hoito -suosituksen laatimisen arvioidaan kestävän kaksi vuotta, jolloin suositus voisi olla valmiina kesällä 2019.

Uusi suositus yhtenäistää käytäntöjä itsemurhien ehkäisyssä

Yhtenäiset ja vaikuttavat hoitokäytännöt voivat ehkäistä itsemurhia ja ne auttavat itsemurhayrityksen tehneiden potilaiden hoidossa. Suositukset lisäävät potilaiden yhdenvertaista kohtelua ja tukevat potilaan terveydentilan ja toimintakyvyn näkökulmasta parasta mahdollista lopputulosta.

Suomalaiset lääkärit arvostavat Käypä hoito -suosituksia ja kertovat niiden vaikuttavan tehtyihin hoitopäätöksiin. Suositus auttaa hoitohenkilöstöä myös silloin, kun he tapaavat itsemurhan tehneen tai sitä yrittäneen omaisia.

Uusi itsemurhien ehkäisyohjelma Suomeen

Eduskunta päätti 12. joulukuuta myöntää 300 00 euron määrärahan vuodelle 2018 itsemurhien ehkäisyohjelman käynnistämiseen.

Sosiaali- ja terveysministeriön rahoituksella on käynnissä kaksi hanketta, jotka keskittyvät itsemurhien ehkäisyyn.  Hankkeet ovat osa hallituksen terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen kärkihanketta.

Lue lisää sosiaali- ja terveysministeriön tiedotteesta.

Tutustu Käypä hoito -suosituksiin.