Ajankohtaiset

Duodecim jakoi lääketieteen alan tunnustuksia

Duodecimin vuosipäivässä 17.11.2017 jaettiin lääketieteen alan tunnustuksia.

Konrad ReijoWaaran palkinto jaetaan vuosittain ensisijaisesti käytännön työtä tekevälle lääkärille, joka on sekä potilaiden että kollegoiden arvostama. Tänä vuonna palkinto myönnettiin LL, anestesiologian erikoislääkäri Teuvo Määtälle. Määttä on ollut lähes kolme vuosikymmentä suomalaisen ensihoitolääketieteen kentän merkittävimpiä hahmoja. Hänet tunnetaan ensihoidon koulutuksen, päivystystoiminnan ja viranomaisyhteistyön kehittäjänä. Määtän kokemusta humanitäärisestä työstä kansainvälisillä kriisialueilla on soveltuvin osin hyödynnetty myös Suomessa ensihoidon päivittäistilanteissa.

Nuoren tutkijan palkinto on myönnetty LT, dosentti Erika Jääskeläiselle, jonka psykoosien kehitykseen, ennusteeseen ja hoitoon liittyvä tutkimus on vaikuttanut vahvasti opetukseen ja hoitokäytäntöihin.

Iso-Niilo- ja Pikku-Niilo-palkinnot jaetaan hyvästä ammattikielen taidosta lääketieteen opiskelijoille. Iso-Niilo-palkinto myönnettiin Anni Iloselle ja Pikku-Niilo Joonas Majurille.

Duodecimin kunniakirjat myönnetään erityisesti paikallisista ansioista paikallisten toimijoiden ehdotusten perusteella. Duodecimin hallituksen myöntämät kunniakirjat saivat Outi Kaarre, Leena Kainulainen, Timo Hautala ja Hannu Järveläinen.

Duodecim-seuran ansiomerkki voidaan myöntää tunnustuksena Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin hyväksi suoritetusta ansiokkaasta työstä tai seuran päämääriä edistävästä muusta toiminnasta. Hallituksen myöntämän ansiomerkin saivat Sirkka Keinänen-Kiukaanniemi, Kristiina Patja, Juha Hartikainen ja Robert Paul.

Aikakauskirja Duodecimin kirjoituspalkinnot Aikakauskirjassa julkaistuista poikkeuksellisen ansioituneista kirjoituksista saivat tänä vuonna:

Tari Haahtela, Ilkka Hanski, Leena von Hertzen, Pekka Jousilahti, Tiina Laatikainen, Mika Mäkelä, Pekka Puska, Kari Reijula, Kimmo Saarinen, Erkki Vartiainen, Tuula Vasankari ja Suvi Virtanen:
Katsaus: ”Luontoaskel tarttumattomien tulehdustautien torjumiseksi” Numero 1/2017

Marko Salmi:
Katsaus: ”Makrofagit ja syöpä” Numero 9/2017

Sari Atula, Kathrin Pfau, Tapani Salmi, Eero Sihvo, Mikko Haapio, Mika Saarela ja Mari Auranen:
Katsaus: ”Myasthenia graviksen diagnostiikka ja hoito” Numero 11/2017

Teemu Gunnar ja Erkki Vuori
Pääkirjoitus: ”Huumausaineet Suomessa – jäteveden rooli käytön osoittamisessa” Numero 13/2017

Jaakko Koskenniemi, Anna-Riina Koskenniemi, Helena Virtanen ja Jorma Toppari
Katsaus: ”Kiveksen kehityshäiriö ja kivessyövän etiologia” Numero 13/2017

Lämpimät onnittelut tunnustuksen saaneille!

Tutustu palkintoihin.