Testaa Oppiportin visuaalista hakua!

Oppiportin uudessa hakutoiminnossa tulokset esitetään visuaalisesti tutkaympyrässä. Käyttäjä voi tarkentaa hakuaan liikuttamalla kiinnostavia avainsanoja tutkanäkymässä kohti keskipistettä. Haku kohdistuu kaikkiin Oppiportin oppikirjoihin.

Uudenlaisen haun taustalla on HIIT:ssa tehty tutkimustyö ihmisen ja tietokoneen vuorovaikutuksesta tiedon hakemisessa. Jos tiedämme tarkasti mitä haemme, oikea hakutulos löytyy yleensä helposti. Jos taas emme oikein osaa määritellä mitä etsimme, tulokset ovat heikompia.

Uudessa hakutoiminnossa tulokset esitetään visuaalisesti tutkaympyrässä, jossa haun kohde on keskellä ja hakuun liittyvät käsitteet ympyrän kehällä. Käyttäjä voi tarkentaa hakuaan liikuttamalla kiinnostavia avainsanoja tutkanäkymässä kohti keskipistettä. Haun löytämät Duodecimin oppikirja-artikkelit listautuvat näkymän oikeaan reunaan, ja käyttäjä voi siirtyä niistä suoraan haluamaansa artikkeliin.

Oppiportista löydät yli 40 Duodecimin oppikirjaa. Sähköinen julkaisuympäristö mahdollistaa tiedon hakemisen yhden teoksen sijaan kerralla koko kirjastosta.

Testaamme Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston yhteisessä tietotekniikan tutkimuslaitos HIIT:ssa kehitettyä visuaalista hakukonetta Oppiportin oppikirjoissa. Yhteistyöprojekti on osa Oppiportin hakutoimintojen kehitystä. Hakukoneen on tuottanut Etsimo Oy.

Visuaalisen hakunäkymän alareunassa on linkki kyselyymme Oppiportin visuaalisesta hausta. Anna palautetta ja auta meitä kehittämään palveluamme entistä paremmaksi!

Siirry Oppiporttiin tästä.