Ajankohtaiset

Ehdota Äyräpään luennon pitäjää ja ReijoWaaran palkinnon saajaa

Duodecim myöntää vuosittain maamme arvostetuimmat lääketieteelliset tunnustuspalkinnot, Matti Äyräpään palkinnon menestyksellisestä tutkimustyöstä ja Konrad ReijoWaaran palkinnon ansioista käytännön lääkärin työssä. Palkinnon saajia voivat ehdottaa Duodecim-seuran jäsenet.

Matti Äyräpään luento pidetään joka vuosi Lääkäripäivät -tapahtuman avajaisissa tammikuussa. Luennon pitäjäksi valitaan menestyksellistä tutkimustyötä aktiivisesti tekevä suomalainen lääkäri. Luennon pitäjälle Suomalainen Lääkäriseura Duodecim antaa tunnustusapurahan (20 000 euroa) ja luento julkaistaan Aikakauskirja Duodecimissa.

Konrad ReijoWaaran palkinto (20 000 euroa) myönnetään ensisijaisesti käytännön lääkärin työstä henkilölle, joka voi olla ahkera ja taitava kenttätyössä toimiva lääkäri tai valtakunnallistakin arvostusta saanut, hallinnolliseen ja tutkimustyöhön osallistunut lääkäri. Palkinnon saajalta ei edellytetä akateemisia opinnäytteitä eikä tieteellistä työskentelyä, mutta on suotavaa, että henkilö on alallaan uusien ideoiden tai menetelmien kehittäjä tai soveltaja. Palkinto jaetaan seuran vuosipäivänä 17.11.2017.

Perustellut ehdotukset on jätettävä 1.9.2017 mennessä seuran toimistoon, PL 713 (Kalevankatu 11 A), 00101 Helsinki.

Tiedusteluihin vastaa Tiina Virasjoki puh. (09) 6188 5262, sähköposti tiina.virasjoki(at)duodecim.fi

Lisätietoja palkinnoista ja ehdotuksen tekemisestä >>