Ajankohtaiset

Duodecim mukana Heurekan Lasten lääketieteen päivässä

Haluaisiko lapsesi isona lääkäriksi vai onko lääkärissä käynti pelottavaa? Duodecim on mukana järjestämässä suosittua Lasten lääketieteen päivää Heurekassa 25.3., jossa lääketieteeseen voi tutustua kokeillen ja turvallisesti.

Tapahtumassa pääsee jututtamaan alan asiantuntijoita ja eläytymään lääkärin rooliin. Laboratorioissa ja työpajoissa voi harjoitella appelsiinien rokottamista, tutkia oikeita sisäelimiä mikroskoopilla, rakentaa DNA-malleja ja kipsata omaa pehmolelua lääketieteen opiskelijoiden avustuksella. Päivän aikana muun muassa lastenlääkäri Otto Helve ja erikoishammaslääkäri Heikki Alapulli vastaavat lasten ja aikuisten kysymyksiin.

Heurekan kaikki näyttelyt ovat tapahtuman aikana auki. Eläinten Body Worlds esittelee eläinten anatomiaa paljastaen, mitä eläinten nahan, suomujen ja höyhenten alla on. Suolistossa suhisee -näyttely esittelee hauskasti ja havainnollisesti terveen ruoansulatuskanavan rakennetta ja toimintaa sekä kertoo, miten elimistö hankkii ravinnosta tarvitsemansa rakennusmateriaalit ja polttoaineen. Lisäksi päivän aikana pääsee  katsomaan tiedeteatteria, rottien koripallopeliä ja planetaarioelokuvia.

Tapahtumapäivänä kaikille sisäänpääsy lastenlipulla 15 e, alle 6-vuotiaat maksutta. Tapahtuma on auki klo 10-18. Lasten lääketieteen päivän järjestävät yhteistyössä Pikkujätti lasten ja nuorten lääkäriasema Oy, Oral Hammaslääkärit Oyj, Suomalainen Lääkäriseura Duodecim ry ja tiedekeskus Heureka.

Lisätietoa tapahtumasta ja tarkempi ohjelma Heurekan verkkosivuilla »