Kutsu medialle: Mielen puolustusmekanismit suojaavat terveyttä

Miksi ihmiset sortuvat mustavalkoisiin selityksiin ja ajautuvat ääripäihin?
Miksi niin monilla on takanaan loistava tulevaisuus?
Miksi jotkut hakkaavat päätään aina samaan seinään eivätkä opi virheistään?

Ihmismieli suojautuu kohdatessaan yllättäviä tilanteita ja ristiriitoja. Psyykkiset puolustusmekanismit auttavat meitä sopeutumaan ja turvaavat toimintakyvyn kriiseissä. Joskus mielen suojakeinot toimivat kuitenkin itseään vastaan.

Johanna Stenbergin ja Jan-Henry Stenbergin teos En se minä ollut – itsen suojaamisen ja harhauttamisen perusteet on ensimmäinen suomenkielinen tietokirja ihmismielen sisäisistä mekanismeista, joiden avulla yksilö sopeutuu ympäröivään maailmaan ja selviytyy haastavista tilanteista.

Kypsällä psyykkisellä säätelyllä on selkeä yhteys hyvinvointiin ja onnellisuuteen. Uutuuskirja auttaa ymmärtämään tarpeemme muodostaa eheä elämäntarina, mutta myös hyväksymään sen keskeneräisyyden. Teoksessa käydään kattavasti läpi psyykkisiä minän puolustusmekanismeja (ns. defenssejä) myös modernien psykologisten teorioiden näkökulmasta.

Tervetuloa kuulemaan lisää Kustannus Oy Duodecimin järjestämään tiedotustilaisuuteen, jossa julkistetaan Johanna Stenbergin ja Jan-Henry Stenbergin kirja En se minä ollut – itsen suojaamisen ja harhauttamisen perusteet

torstaina 10.11.2016 klo 10

Kalevankatu 11 A, 2. krs., Helsinki

Ilmoittautumiset 4.11.2016 mennessä osoitteeseen viestinta@duodecim.fi

Arvostelukappalepyynnöt osoitteeseen kirjat@duodecim.fi


Tietoa tekijöistä:

Johanna Stenberg on psykologi, joka on työskennellyt sekä neurologisten potilaiden että elämäänsä uudelleen jäsentelevien kuntoutusvaiheen asiakkaiden kanssa. Näkökulmaa suuriin elämänmuutoksiin hän on saanut juuri seuratessaan äkillisen sairauden tai onnettomuuden jälkeistä sopeutumista ja elämän rakentamista uudelleen.

Jan-Henry Stenberg on filosofian tohtori, psykologi ja kouluttajapsykoterapeutti, joka on seurannut ihmisten muutosta ja sopeutumista psykologina ja psykoterapeuttina. Hän on työskennellyt HYKS psykiatriassa ja toimii nykyään psykiatrian linjajohtajana psykososiaalisten hoitojen muuttuvalla alueella. Hän on opettanut Helsingin yliopistossa kliinistä psykologiaa ja ollut kirjoittajana useissa psykologian alan kirjoissa ja tieteellisissä artikkeleissa.

Tutustu kirjaan >>

Kirjan tiedot:

En se minä ollut – itsen suojaamisen ja harhauttamisen perusteet
Johanna Stenberg ja Jan-Henry Stenberg
Kustannus Oy Duodecim, 1.painos 2016, 214 sivua, nidottu
ISBN 978-951-656-540-1
E-kirja ISBN 978-951-656-660-6