KUTSU: ensimmäinen suomalaisten syömishäiriöasiantuntijoiden kirjoittama bulimian itsehoito-opas julkaistaan 8.6.

Bulimista oireilua arvioidaan esiintyvän jopa 15 %:lla suomalaisnuorista. Moni kamppailee ongelman kanssa pitkään itsekseen ja apua voi olla vaikea saada. Uutuuskirja Nälkäinen sydän – Parane pian tarjoaa ensiavun oireisiin ja keinoja bulimian itsehoitoon.

Bulimia tarkoittaa syömishäiriötä, jossa ruoan ahmiminen ja erilaiset tyhjentäytymiskeinot muodostavat toistuvan kehän. Tämä itseään ylläpitävä oirekehä tekee bulimiasta sitkeän sairauden, joka vaikuttaa paitsi kehoon myös mieleen ja sosiaaliseen elämään.

Kirja tarjoaa välineitä etenkin sairauden taustalla olevien tunteiden ja ajatusten ymmärtämiseen ja muuttamiseen. Tavoitteena on auttaa bulimiaan sairastunutta tutkimaan, mistä juuri hänen tilanteessaan on kysymys, miten hän on joutunut siihen ja miten siitä voi päästä pois. Kirjan tehtävien avulla voi harjoitella taitoja ja ajattelutapoja, jotka auttavat paranemisessa.

Nälkäinen sydän – Parane bulimiasta -teos tarjoaa tietoa paitsi sairastuneelle myös niille, jotka seuraavat bulimiaa sairastavan läheisen kamppailua tai työskentelevät bulimiaa sairastavien auttamiseksi esimerkiksi kouluterveydenhuollossa tai mielenterveyspalveluissa.

 Tervetuloa kuulemaan lisää Pia Charpentierin, Riikka Viljasen ja Anna Keski-Rahkosen uutuuskirjan Nälkäinen sydän – Parane bulimiasta julkaisutilaisuuteen
8.6.2016 klo 10
Kaivokatu 10 A, 7. krs., Helsinki

Ilmoittautumiset 3.6.2016 mennessä osoitteeseen viestinta@duodecim.fi

Arvostelukappalepyynnöt osoitteeseen kirjat@duodecim.fi

Tilaisuudessa on mahdollisuus haastatella kirjan kirjoittajia.

Tietoa tekijöistä

Psykologi ja psykoterapeutti (vaativa erityistaso, VET) Pia Charpentier on työskennellyt syömishäiriöiden parissa vuodesta 1994 alkaen. Hän on toiminut Elämän Nälkään Ry:n Syömishäiriökeskuksen toiminnanjohtajana vuodesta 2002 alkaen. Hän on julkaissut useita syömishäiriöaiheisia tekstejä ja toimii lisäksi kouluttajana, konsultoijana ja työnohjaajana.

Ravitsemusterapeutti Riikka Viljanen on laillistettu ravitsemusterapeutti, jolla on kokemusta syömishäiriöitä sairastavien ravitsemushoidosta vuodesta 1989 alkaen. Hän työskentelee Elämän Nälkään ry:n Syömishäiriökeskuksessa. Hän on julkaissut useita syömishäiriöaiheisia kirjoja.

LT Anna Keski-Rahkonen on psykiatri, joka toimii apulaisprofessorina Helsingin yliopiston Kansanterveystieteen osastolla. Hän on tutkinut ja hoitanut syömishäiriöitä vuodesta 1999 ja kirjoittanut lukuisia syömishäiriöitä käsitteleviä julkaisuja ja kirjoja.

Nälkäinen sydän – Parane bulimiasta
Pia Charpentier, Riikka Viljanen, Anna Keski-Rahkonen
Kustannus Oy Duodecim, 1.painos 2016
ISBN 978-951-656-522-7
E-kirja 978-951-656-636-1

Lisätietoja:

psykologi ja psykoterapeutti, Pia Charpentier, Syömishäiriökeskus, p. 040 540 3824, pia.charpentier@syomishairiokeskus.fi

ravitsemusterapeutti Riikka Viljanen, Syömishäiriökeskus, p. 040 7505158, riikka.viljanen@syomishairiokeskus.fi

LT Anna Keski-Rahkonen, Helsingin yliopisto, p. 040 5712095, anna.keski@gmail.com

viestintäpäällikkö Anu Koivusipilä, Suomalainen Lääkäriseura Duodecim, p. 09 6188 5252, anu.koivusipila@duodecim.fi