Koulutus

Viisas neuvottelija

Vaikka kommunikointi on lääkärin työssä hyvin arkinen osa työrutiinia, siinä onnistuminen on tärkeimpiä henkilökohtaisia työkaluja kovan ydinosaamisen lisäksi, olipa sitten kysymys asiakkaan kohtaamisesta, esimiehenä olemisesta, yhdessä työskentelemisestä kollegoiden kanssa, asiakaspalaveri tai tutkimusrahoituksen hakemisesta.

Olipa käsiteltävä asia mikä hyvänsä, neuvotteluja käyvät kuitenkin aina ihmiset, vuorovaikutustilanteissa vaikuttavat aina ihmiset. Keskinäisen kanssakäymisen laatu ratkaisee lopputuloksessa enemmän kuin haluamme uskoa tai myöntää!

Kun osaa vaikuttaa, saa varmemmin ja uskottavammin sanomansa perille ja saavuttaa asettamansa tavoitteet. Onnistunut kommunikointi on kykyä ja malttia kuunnella ja taitoa ilmaista asiansa ja ajatuksensa vakuuttavasti – oma puhuminen ja toisen kuuntelu sopivassa suhteessa keskenään. Osaava kommunikointi on onnistunutta palautteen antamista ja vastaanottamista.

Tämän koulutuksen tarkoitus on valmentaa osallistujaa neuvottelutaitojen edelleen kehittämisessä ja hiomisessa ja todella vaikeiden ja haastavien tilanteiden hallinnassa.

Koulutuksesta sanottua:

”Kannatti osallistua!
Mielenkiintoinen, ajatuksia herättävä koulutus. Paljon uusia eväitä elämään ja neuvottelutilanteisiin.”
”Harvinaisen hyvä kokemus. Läsnäolon tunne, vuorovaikutus poikkeuksellisen voimakasta. Mukava presenssi kouluttajalla! ”

Aika ja paikka

Alustavasti 2018 kevät

Tavoitteet

 • soveltaa osaavaa kuuntelutaitoa vaikuttamiskeinona
 • löytää keinot, miten saada toiset kiinnostumaan ja kuuntelemaan omaa sanottavaa
 • ymmärtää oman viestimisensä merkitys lopputulokseen
 • oppia kuuntelemaan, ymmärtämään ja arvostamaan toista – silloinkin kun itse on aivan eri mieltä
 • myönteisen ja kielteisen palautteen antaminen ja vastaanottaminen
 • hallita neuvottelutaito erityisesti vaikeissa ristiriitatilanteissa. Oppia rohkeasti kohtaamaan vaikeatkin asiat, ihmisten väliset ristiriidat.

Kohderyhmä

lääkärit

Kouluttaja

Puhe- ja ilmaisutaidon opettaja Essi Aulanko, Bene Oy, essi.aulanko(at)bene.fi

Osallistumismaksu

350 € sisältää opetuksen lisäksi materiaalin, kahvin ja lounaan.

Ilmoittautuminen ja ohjelma

 

Osallistujia voidaan ottaa enintään 10.

Erikoistumispisteet/tunnit

Terveydenhuolto (6), Hallinnollinen koulutus kaikille aloille (6)

Peruutusehdot

 • Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Peruutuksesta tulee ilmoittaa yhteyshenkilölle tai koulutus(at)duodecim.fi.
 • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan aiemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, peruutusmaksua ei veloiteta.
 • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, veloitetaan 50 % hinnasta.
 • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen tilaisuutta tai sitä ei peruuteta ollenkaan, veloitetaan 100 % hinnasta. Osallistumismaksua ei palauteta.
 • Estyneen henkilön tilalle voidaan ennen koulutuksen alkamista kuluitta vaihtaa toinen henkilö.

Pidätämme oikeuden koulutuksen peruuttamiseen mm. vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, kouluttaja- ja paikkamuutoksiin.

Yhteyshenkilö

Laura Teikko, laura.teikko(at)duodecim.fi

 duodecim-bene