Koulutus

Mindfulness lääkärin työssä

Onnellinen elämä rakentuu mielenrauhasta. – Cicero

Perjantait 2.11. ja 23.11.2018, Lapinlahden Lähde, Helsinki

Kurssi on täynnä, mutta voit ilmoittautua jonoon.

Seuraavan kerran kurssi järjestetään keväällä: 5.4. ja 10.5.2019. Ilmoittautuminen aukeaa marraskuussa.

Lääkärin työssä kiire haastaa keskittymiskykyä, ja työstä palautuminen voi olla vaikeaa. Kaipaisitko lisää palautumis- ja keskittymiskykyä kiireen keskelle? Toivoisitko olevasi enemmän läsnä tässä hetkessä? Tietoisuustaitojen harjoittamien voi tutkitusti parantaa jaksamista, hyvinvointia, vuorovaikutustaitoja sekä työssä onnistumista.

”Kurssi oli erinomainen. Vetäjä oli asiantunteva, paneutunut asiaansa ja suunnitellut kurssin hyvin. Ryhmähenki oli erittäin hyvä. Vetäjä onnistui innostamaan säännöllisempään harjoitteluun.”

”Ohjaus oli selkeää, sopivan tempoista ja harjoituksiin oli turvallista heittäytyä.”

”Rauhallinen ja kiva ilmapiiri. Ryhmässä kehittynyt luottamus ja kokemusten jakaminen. Oheismateriaali. Kannustava ilmapiiri. Vinkit siitä miten hyvien kokemusten huomaamista voi harjoitella.”

”Mieleni on joustavampi ja stressioireet lievittyneet.”

Kohderyhmä

  • lääkärit
  • lääketieteen opiskelijat

Tavoitteet ja ohjelma

• Opit harjoittamaan tietoisuustaitoja (mindfulness) menetelmillä, jotka soveltuvat sekä aloittelijoille että kokemustaan jo syventäville
• Saat kuvan siitä, miten mindfulness voi tutkitusti lisätä keskittymiskykyä, hyvinvointia, vuorovaikutuksen laatua ja muita työssä onnistumisen edellytyksiä
• Löydät uuden levollisemman suhteen kiireeseen ja opit kohtaamaan sinua kuormittavat tilanteet aiempaa helpommin
• Löydät uuden rennomman ja vähemmän kuormittavan tavan onnistua työssäsi
• Opit soveltamaan mindfulness-taitoja työpäivän eri tilanteissa (vuorovaikutustilanteet, kokoukset, sähköpostin käsittely, työmatkat, mikrotauot ja palautumishetket)
• Saat keskeiset harjoitukset sisältävän Mindfulness-CD:n ja MP3-tiedostot, joiden avulla voit harjoittaa taitoja itsenäisesti

Ohjelman harjoitukset perustuvat laajimmin tutkittuun mindfulness-ohjelmaan Mindfulness-Based Stress Reduction MBSR.

Päivien rakenne 

8.30 Aamukahvi
9.00 Johdanto
Harjoituksia
12.00 Lounas
12.45
Harjoituksia
16.00 Päätös

Osallistumismaksu

410 €, sisältää materiaalin, kahvit ja lounaan.

Aika ja paikka

Perjantait 2.11. ja 23.11.2018, Lapinlahden Lähde, Helsinki

Ilmoittautuminen

Tilaisuus on täynnä, mutta voit ilmoittautua jonoon. Seuraava kurssi järjestetään keväällä 2019.

Ilmoittaudu jonoon »

Osallistujia voidaan ottaa enintään 16.

Ohjaaja

Antti-Juhani Wihuri

mindfulness-ohjaaja ja johdon ja työyhteisöjen valmentaja

Antti-Juhanilla on 25 vuoden kokemus eri meditaatiomenetelmien harjoittamisesta. Antti-Juhani on yksi mindfulnessin työssä ja työhyvinvoinnissa hyödyntämisen pioneereista Suomessa. Hänen kirjansa "Mindfulness työssä - Tietoinen läsnäolo vapauttaa onnistumaan" (AlmaTalent 2014) on yksi luetuimpia aiheestaan. Hän myös kouluttaa työelämän mindfulness-ohjelmiin erikoistuneita ohjaajia Suomessa. Monipuolista koulutustaan mindfulness-ohjaajana hän on viimeksi täydentänyt Massachusettsin yliopiston Center for Mindfulnessin ohjaajakoulutusohjelmassa, jossa opettajina ovat mm. Jon Kabat-Zinn ja Saki Santorelli. Antti-Juhanin perustama Mind at Work Oy toteuttaa sekä avoimia että työyhteisöille räätälöityjä mindfulness-ohjelmia ja luentoja.

Peruutusehdot

  • Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Peruutuksesta tulee ilmoittaa yhteyshenkilölle tai koulutus(at)duodecim.fi.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan aiemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, peruutusmaksua ei veloiteta.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, veloitetaan 50 % hinnasta.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen tilaisuutta tai sitä ei peruuteta ollenkaan, veloitetaan 100 % hinnasta. Osallistumismaksua ei palauteta.
  • Estyneen henkilön tilalle voidaan ennen koulutuksen alkamista kuluitta vaihtaa toinen henkilö.

Pidätämme oikeuden koulutuksen peruuttamiseen mm. vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, kouluttaja- ja paikkamuutoksiin.

Yhteyshenkilö

Laura Teikko, laura.teikko(at)duodecim.fi