Monikulttuurinen potilastyö – mitä se vaatii?

Monikulttuurinen potilastyö – mitä se vaatii?

Onko lääkärin mahdollista onnistua monikulttuurisessa potilastyössä? Pitäisikö olla samanaikaisesti tulkki ja antropologi, psykologi ja sotahistorioitsija?

Duodecimin viestintävaliokunta järjesti marraskuussa 2016 seminaarin Monikulttuurisuus ja kulttuurien kohtaaminen lääkärin työssä. Seminaarin tavoitteena oli etsiä keinoja, joilla Duodecim voi tukea lääkäreitä kulttuurien välisessä vuorovaikutuksessa.

Video: Tussitaikurit Oy | tussitaikurit.fi

monikulttuurisuus

On hyvä tiedostaa kulttuurierot, mutta niiden merkitystä ei tulisi yliarvioida. Monikulttuurisessa potilastyössä on kyse ennen kaikkea tavallisten ihmisten kohtaamisesta molemmille uudenlaisessa tilanteessa, todettiin seminaarissa. Potilaslähtöisyydellä, aidolla uteliaisuudella ja empatialla pääsee pitkälle kulttuurista riippumatta.

Lue lisää aiheesta