[Minne menet lääketiede?]

LÄÄKETIETEEN TUTKIMUS
TARVITSEE TUKEASI.


Mistä on kyse?

Rokotteet suojaavat nykyään meitä kaikkia: sikiöitä vihurirokolta, vastasyntynyttä hinkuyskältä, nuoria syövän esiasteilta, keski-ikäistä tuhkarokolta sekä vanhusta keuhkokuumeelta. Hakusanalla "vaccine" löytyy tätä kirjoittaessa tutkimustietokanta PubMed:stä 300 788 osumaa.

Tutkimus ei kuitenkaan ole koskaan valmis. Uusi tieto rakentuu vanhan päälle. Opimme suojautumaan tartuntataudeilta yhä paremmin. Jos haluat tukea alan tutkimusta, se on mahdollista Suomen Lääketieteen Säätiön kautta.


Osoita tukesi lahjoittamalla

Osoita tukesi tartuntatautien tutkimukselle lahjoittamalla. Tee lahjoitus tilisiirrolla. Laittamalla viestikenttään sanan "rokotettu" rahoitat tartuntatautien tutkimusta.

Lahjoita haluamasi summa Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin ja Suomen Lääketieteen Säätiön varainkeruukampanjan tilille:

IBAN FI49 1555 3000 1201 30, BIC NDEAFIHH

Viitenumero 55 550

Varainkeruulupa


Tutkimus on uhattuna

Lääketieteen kliinisen tutkimuksen julkinen tutkimusrahoitus vähenee jatkuvasti.

Tämän päivän laadukas tutkimus on huomispäivän hyvää hoitoa: Uudet, tehokkaiksi ja turvallisiksi osoittautuvat diagnoosimenetelmät ja hoitomuodot – lääkkeet, leikkaustekniikka, teknologia – otetaan nopeammin käyttöön, kun niitä koskevaa tutkimusta tehdään suomalaisen sairaanhoitojärjestelmän sisällä.

Suomalainen kliininen tutkimus on kansainvälisesti arvioituna ollut vuosikymmeniä hyvin korkeatasoista, mikä on taannut ajanmukaisen ja laadukkaan hoidon maassamme.

Olemmeko valmiita luopumaan korkeatasoisesta sairaanhoidosta tutkimusrahoituksen alasajon myötä?


Lääkäritutkijoita tarvitaan

Lääkäreiden houkutteleminen tutkijan uralle on elinehto elinvoimaiselle tutkimukselle

Onko meillä tulevaisuudessa riittävästi kliinistä tutkimusta tekeviä tutkijalääkäreitä?

Kiinnostus tutkijalääkärin uraa kohtaan on vähentynyt vuosi vuodelta. Kliinisen työn paineet, vähenevä julkinen rahoitus, tutkijan uran epävarmuus ja EU:n lisäämä tutkimukseen liittyvä byrokratia vähentävät nuorten lääkäreiden kiinnostusta tutkijanuralle. Lääketieteen kliininen tutkimus vie aikaa ja vaatii tutkijalta syvällistä paneutumista.


Mitä lääkäritutkija tekee?

Mitä tutkimusapurahan saaneet tutkijat tutkivat? Mikä tutkimustyössä on palkitsevaa? Entä turhauttavaa? Mihin tutkijat toivovat pystyvänsä vaikuttamaan omalla tutkimustyöllään?

Lue Lääketieteen Säätiön sivuilta lisää työstä, jota Suomen Lääketieteen Säätiön apurahan saaneet tutkijat tekevät uusien hoitomuotojen löytämiseksi.


Ota yhteyttä

Suomen Lääketieteen Säätiö

Puheenjohtaja Anne Remes
anne.remes(at)oulu.fi

Asiamies Jouni Lounasmaa
asiamies(at)laaketieteensaatio.fi

Suomalainen Lääkäriseura Duodecim

Pääsihteeri Matti Rautalahti
matti.rautalahti(at)duodecim.fi