Vertaistukea kesälääkärinä toimimiseen – Tule mukaan mentorointiryhmään!

Oletko 4.–5. vuosikurssin lääketieteen opiskelija ja kesälääkäri 2022? Ilmoittaudu mukaan toukokuussa starttaavaan mentorointiryhmään! Säännöllisesti etänä tapaavien ryhmien tavoitteena on tukea kesällä lääkärin sijaisuuksia tekeviä opiskelijoita.

Duodecim yhdessä Suomen Medisiinariliiton ja Nuorten Lääkärien Yhdistyksen kanssa tarjoaa tukea lääkärinuran alkuun kesämentoroinnin muodossa. Mentorointi toteutetaan ryhmissä, jotka tapaavat säännöllisesti etäyhteyksin kesän 2022 ajan.

Aktoreiksi eli mentoroitaviksi voivat ilmoittautua 4. ja 5. vuosikurssin opiskelijat. Viidennen vuoden kandi voi toimia sekä mentorina että aktorina.

Kesämentoriksi voi ilmoittautua 5. vuosikurssin kandidaatti tai lääkäri, joka haluaa tukea, kannustaa ja rohkaista nuorempaa kollegaa. Mentoroinnilla ei tarkoiteta lääketieteellisten kysymysten ratkomista, eikä mentorilta edellytetä aikaisempaa ohjaamiskokemusta.

Rohkein mielin mukaan

Suomen Medisiinariliiton puheenjohtaja Arttu Lahtiharju kertoo liiton olevan mieluusti tukemassa projektia ja rohkaisee kaikkia kiinnostuneita 4. ja 5. vuoden medisiinareita osallistumaan.

– Lääkäriyden urapolku pohjautuu riittävään tuen saamiseen niin kandivaiheessa kuin erikoistuessakin. Duodecimin mentorointiprojekti toimii arvokkaana työkaluna kandidaateille heidän ensimmäisien kesätöiden yhteydessä, mahdollistaen hyvän väylän kehittää itseään ja käsitellä profession haasteita jo uran alussa.

Kuvassa: Suomen Medisiinariliiton puheenjohtaja, LK, Arttu Lahtiharju.

Miksi mukaan?

  • Mentorointi on parhaimmillaan kiinteä osa lääkäriksi kasvamista.
  • Mentorointi tarjoaa vertaistukea, parantaa työssä jaksamista ja tarjoaa väylän purkaa tuntoja.
  • Mentorointiryhmässä on mahdollisuus verkostoitua kollegoiden kanssa ympäri Suomea.

Ilmoittaudu mentorointiryhmään

Ilmoittaudu aktoriksi 28.4. tai mentoriksi 14.4. mennessä Kesämentorointi-sivuilla »

Sivuilla lisätietoja mentorointiprojektista sekä ilmoittautuslinkit molempiin hakuihin. Sivuilta pääset myös tutustumaan Lääkärit mentoroivat -webinaaritallenteisiin.