Vuosipäivän teemana lääkärin ja potilaan kohtaaminen

Lääkäriseura Duodecimin 135. vuosipäivän teemana on ’kohtaamisia’. Potilaan kokemus haastaa lääketieteen tietopohjaista maailmankuvaa, kun päätöksiä tehdään omien arvovalintojen mukaisesti.

Tieto auttaa lääkäriä parantamaan, mutta pelkkä tieto voi tuntua potilaasta kylmältä. Mitä potilas odottaa lääkäriltä tiedon lisäksi? Kun potilaan valinnanvapaus lisääntyy, paraneeko hoito?

Symposiumissa pohditaan esitysten ja keskustelujen kautta, miten potilaan ja lääkärin kohtaaminen muuttuu ja miten vuorovaikutusta voi kehittää.

D-studiossa asiantuntijoiden keskustelua päivän ajankohtaisista aiheista luotsaavat toimittaja Baba Lybeck ja LT Miikka Korja.

Lääkäriseura Duodecim jakaa vuosipäivän symposiumissa arvostetuimpia lääketieteellisiä tunnustuspalkintoja. Konrad ReijoWaaran palkinto jaetaan ensisijaisesti ansiokkaasta käytännön lääkärin työstä. Iso-Niilo ja Pikku-Niilo -palkinnot jaetaan lääketieteen opiskelijoille hyvästä ammattikielen taidosta. Myös Aikakauskirja Duodecim palkitsee Aikakauskirjassa julkaistuja poikkeuksellisen ansioituneita kirjoituksia. Tänä vuonna jaetaan myös tiedottajapalkinto, jonka tarkoituksena on korostaa suurelle yleisölle suunnatun tiedottamisen ja lääketieteen asiallisen popularisoinnin merkitystä.

Tilaisuutta voi seurata etänä suoratoistona kisastudioissa tai verkossa.

Seuraa tapahtumaa sosiaalisessa mediassa: #Dvuosipäivä.

Lue lisää tapahtumasta.